AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft maandag bevestigd dat ze Elizabeth Taylor gaat spelen in de tv-film Liz and Dick.

"Ik voel me erg vereerd dat ik ben gevraagd voor de rol", verklaart de actrice aan het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter.

Geruchten dat Lohan in de huid zou kruipen van de vorig jaar overleden actrice, zongen al langer rond. De 25-jarige Lohan heeft veel respect voor Elizabeth Taylor. "Ze was niet alleen een geweldige actrice, maar ook een prachtige vrouw."

Liz and Dick wordt geproduceerd door Larry Thompson, die al eerder met Lohan samenwerkte. Thompson is blij dat Lindsay de rol gaat spelen.

"Ze is een zeldzame actrice die het talent heeft om de schoonheid en geest van zo'n icoon neer te zetten." De productie voor de film start in juni.

12 jaar

Lohan brak in 1998 op 12-jarige leeftijd door dankzij de Disney-film The Parent Trap. Ook scoorde ze met films als Freaky Friday en Mean Girls. Haar laatste grote filmsucces is Herbie: Fully Loaded uit 2005.

Na een arrestatie wegens rijden onder invloed in 2007 heeft de actrice jarenlang problemen met justitie gehad. De laatste tijd probeert Lindsay weer aan de weg te timmeren als actrice.