Met Spy Kids 3-D rondt Robert Rodriguez zijn Spy Kids-trilogie af, zoals hij dat twee weken terug deed met zijn Desperado-trilogie, in de vorm van Once Upon a Time in Mexico. De gimmick van Spy Kids heeft ook al met een 3 te maken: het grootste gedeelte van de film is namelijk driedimensionaal.

Dat betekent ouderwets brilletjes op, meteen in het begin al. En wie van die eerste scène al koppijn krijgt kan beter meteen de zaal verlaten, want er komt nog veel meer 3D-spektakel. Een van de Spionnenkinderen, Carmen, zit namelijk op gesloten in een 3-D computerspel, ontworpen door de valse Toymaker (Sylvester Stallone, die in nog drie andere gedaantes opduikt) En dus moet Juni (Alexa Vega) alle levels van het spel door om zijn zus te redden. @@@

Gastrollen

Een dun gegeven, dat letterlijk diepgang krijgt door de drie dimensies, zoals dat eerder gebeurde bij horrorfilms in de jaren tachtig. Rodriguez weet daarnaast ook deze Spy Kids-episode op te leuken met gastrollen van vaste vrienden Salma Hayek, George Clooney en Elijah Wood. Grapjas Clooney doet een geestige imitatie van Sylvester Stallone, gevolgd door een welgemeend "O boy, daar gaat mijn carrière!"

Knipoog

En de vaste brave boodschap rond familiewaarden heeft bij Spy Kids nooit iets drammerigs. Dit keer is de wijze les dat teveel computerspelletjes spelen slecht is voor je ogen. En die wijze les moet maar met een knipoog worden genomen, zeker als je net een uur met zo'n 3-D-brilletje op je neus hebt gezeten.

Het Parool: "Rodriguez compenseert een met de voorgangers inwisselbare plot met een driedimensionaal filmbeeld"
De Volkskrant: "leuke optische effecten (..) film zonder samenhangend verhaal"
In 78 zalen