De broertjes Farrelly kunnen altijd pas een nieuwe film maken wanneer ze weer een nieuwe lichamelijke afwijking hebben gevonden. Na de zwaarlijvigheid (Shallow Hal) en schizofrenie (Me, Myself and Irene) nemen ze in Stuck on You het fenomeen van de siamese tweeling op de korrel. @@@

Bekijk video: (met trailer)
Modem/ Breedband

Bob (Matt Damon) en Walt (Greg Kinnear) zijn namelijk met hun zij aan elkaar vergroeid. Een operatie zou hun leven een stuk gemakkelijker maken, maar er is een risico: ze hebben maar één lever, en die zit bij Bob. Vandaar ook dat de leverloze Walt ouder oogt- geen wonder, hij wordt immers gespeeld door een zeven jaar oudere acteur. Ja, laat het maar aan de Farrelly's over om de onwaarschijnlijkheden in hun film met een slap verhaal te verklaren.

Topteam

Daar komt bij dat Bob en Walt het samen prima kunnen vinden. Ze zijn eigenaars én een topteam in de keuken van een fastfood restaurant. En als keeper van het ijshockeyteam zijn ze nauwelijks te passeren. Hun onafscheidelijkheid is hooguit een handicap wanneer de veel frivolere Walt weer eens een one-night-stand uit de kroeg oppikt en mee naar huis neemt, terwijl de brave Bob zijn emailvriendin aan het schrijven is.

Cher

Het wordt lastiger wanneer amateur-acteur Walt een Hollywood-carrière wil najagen. Temeer daar Bob aan plankenkoorts lijdt. Desondanks weet Walt Bob te overtuigen mee naar Hollywood te reizen: want woont daar niet zijn e-mailvriendin? Ondanks hun handicap weten ze het te schoppen tot sidekick van Cher. Zelfs Meryl Streep voelt zich niet te goed voor hen- en dus ook niet voor de al even onafscheidelijke Farrelly's

Handicap

Die weten zich door hun onderwerpkeuze weer verzekerd van de nodige controverse, terwijl hun film eigenlijk heel braaf is. Niet alleen laten ze siamese (of 'samengegroeide' zoals ze zelf liever zeggen) tweelingen in hun waarde, ze geven ook gul bijrolletjes aan gehandicapten als Ray 'Rockett' Valierre.

De handicap van de Farrelly's zelf is dat ze hun grappen vaak niet goed afmaken, en dat slappe romantiek hun films ernstig vertraagt, zoals dit keer bij Bob en zijn emailvriendin. Stuck On You is vermakelijk, maar het had wel wat minder braaf gemogen. Jammer dat de beoogde versie met Jim Carrey en Woody Allen als de tweeling nooit van de grond is gekomen: die was ongetwijfeld een stuk spannender geweest.

Het Parool: "de komedie blijft steken in even goede als curieuze bedoelingen"
De Volkskrant: "soms melig, regelmatig hilarisch, maar bovenal heel lief"
In 35 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm