AMSTERDAM - Chris Evans is maar tevreden over drie van de films waarin hij speelde. "Ik heb er iets van twintig gemaakt en ik ben trots op drie ervan."

Dat vertelt de Captain America-acteur aan het Chinese tijdschrift Prestige Hong Kong.

Volgens Evans is het moeilijk om een goede film te maken. "Allerlei verschillende mensen proberen samen een gerecht te bereiden en het is moeilijk om de juiste smaak te vinden." De acteur speelde vorig jaar in de stripverfilming Captain America en vindt dat een van zijn beste films.

Personage

"Naast dat ik enorm blij ben met het eindresultaat was het ook een fantastische ervaring om aan de film te werken." De 30-jarige Evans, die ook te zien was in films als Sunshine en Fantastic Four, vond het daarom ook erg leuk om weer hetzelfde personage te spelen in superheldenfilm The Avengers, die vanaf 25 april in Nederland draait.

De acteur vond het spannend in de film te spelen naast acteurs als Robert Downey Jr. en Samuel L. Jackson. Evans zag het als een kans om wat extra acteerlessen op te pikken. "Iedereen is zo ervaren en getalenteerd. Ik zag het als een perfecte kans om mijn mond te sluiten, mijn ogen te openen en proberen wat van ze te leren."