AMSTERDAM - Rihanna blijkt wel tegen een stootje te kunnen. Tijdens haar voorbereidingen op de actiefilm Battleship kon ze veel meer hebben dan iedereen had verwacht.

"Ze was veel harder dan haar stuntvrouw", zegt Jackie Carrizosa, de vrouwelijke marinier die de zangeres moest trainen, tegen de Britse boulevardkrant The Sun.

"Rihanna had er geen problemen mee blauwe plekken of wonden op te lopen", gaat de 22-jarige marinier verder. "Ze deed bijna al haar stunts zelf. Bij het afvuren van de grote wapens grijnsde ze van oor tot oor."

In Battleship komt een Amerikaanse vloot tijdens een grote oefening op zee in contact met buitenaardse ruimteschepen die absoluut geen goede bedoelingen hebben. De 24-jarige zangeres maakt in deze film haar acteerdebuut en speelt de rol van de stoere Luitenant Raikes.

Keiharde tante

Rihanna is op haar beurt erg te spreken over Carrizosa. "Jackie is een keiharde tante. Ze is voor niemand bang, zit onder de tatoeages en kent elk wapen dat ze in handen krijgt. Toen ik haar voor het eerst zag, dacht ik meteen: jij bent Raikes."

Battleship, met Liam Neeson, Taylor Kitsch en Alexander Skarsgård in de hoofdrollen, draait vanaf 19 april in de Nederlandse bioscopen.