LOS ANGELES - Nicole Kidman is in onderhandeling om de rol van Grace Kelly te spelen in de film Grace Of Monaco.

De 44-jarige Kidman zal de voormalige actrice Kelly vertolken in een periode dat ze een prinses was van het vorstendom. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De Fransman Pierre-Ange Le Pogam produceert en financiert de film, die is gebaseerd op het script van Arash Amel. Oliver Dahan, die ook verantwoordelijk was voor de Edith Piaf biopic La Vie En Rose, is gekozen als regisseur van het 15 miljoen dollar (11,5 miljoen euro) kostende project.

De film wordt geen biopic, maar concentreert zich op een periode van zes maanden in 1962 toen Monaco in een verhitte strijd uitvocht met Frankrijk, dat destijds de belastingvoordelen van het vorstendom beu was. Kelly, die toen nog vrij groen was in haar rol als prinses, behoedde achter de schermen Monaco van een aanstaande coup.

Carrière

Grace Kelly was een actrice die in Hollywood doorbrak in de film High Noon uit 1952 met Gary Cooper. Al snel werd ze Alfred Hitchcock’s favoriete blondine en maakte drie klassiekers met de beroemde regisseur. In 1955 trouwde Grace met prins Rainier van Monaco en gaf haar acteercarrière op.

Haar plotselinge dood in 1982, toen ze als gevolg van een beroerte de controle over haar auto verloor en verongelukte, schokte de wereld. Bijna 100 miljoen mensen wereldwijd volgden haar begrafenis live op televisie.