AMSTERDAM - Birgit Schuurman, Sander Lantinga en Coen Swijnenberg gaan hun stemmen verlenen aan de 3D-animatiefilm Het Monster van Parijs.

Schuurman spreekt de stem in van de elfjesachtige zangeres Lucille, Swijnenberg speelt de verlegen filmoperateur Emile en Lantinga speelt Raoul, een uitbundige uitvinder. Dat laat distributeur A-Film donderdag weten.

In de originele Franse versie zijn Vanessa Paradis, Gad Elmaleh en Sébastien Desjours in de genoemde rollen te horen. Schuurman was onlangs te zien in de Nederlandse actiekomedie Black Out. Swijnenberg en Lantinga zijn vooral bekend als radioduo en van hun spelletjesprogramma Coen en Sander Show.

Avontuur

Het Monster van Parijs speelt zich af in de Franse hoofdstad in 1910. Emile en Raoul gaan op jacht naar een monster dat ze zelf gecreëerd hebben en nu paniek onder de bevolking zaait. Dat leidt tot een spannend avontuur door de straten van Parijs.

Ondertussen valt Raoul voor de charmes van een elfachtige zangeres, maar hij is niet de enige. Ook de politiecommissaris en zelfs het monster worden door haar zangkunsten betoverd. Maar is het monster werkelijk zo gevaarlijk als het lijkt? Misschien vormt de ambitieuze politiecommissaris wel een grotere bedreiging.

De familiefilm verschijnt deze zomer, ook in 3D, in de Nederlandse bioscoop.