AMSTERDAM - Het album Blood On The Tracks van Bob Dylan wordt verfilmd. Een Braziliaanse productiemaatschappij heeft de rechten gekocht om er een Engelstalige speelfilm van te maken. 

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Hoe de film er precies gaat uitzien is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een intiem persoonlijk drama, omdat de nummers op het album vooral over liefdesverdriet, woede en eenzaamheid gaan. Dylan heeft altijd ontkend dat de songteksten autobiografisch zijn, maar zoon Jakob Dylan heeft er eens over gezegd dat hij de discussies tussen zijn ouders terughoort in de nummers.

Bevoorrecht

"Als jarenlange fans van een van de beste albums uit de muziekgeschiedenis voelen wij ons zeer bevoorrecht om deze film te mogen maken", zegt coproducent Rodrigo Teixeira. "We zijn nu op zoek naar een filmmaker die een klassiek drama kan maken waar alle fans zich door geïnspireerd voelen."

Op Blood on the Tracks staan bekende nummers als Tangled Up in Blue, Simple Twist of Fate en Shelter for the Storm. Het album uit 1975, Dylans vijftiende, wordt nog altijd gezien als een van zijn beste. Het behaalde tweemaal platina in de Verenigde Staten en goud in Groot-Brittannië, en het staat in de top twintig van beste albums aller tijden in muziekblad Rolling Stone.

Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.