AMSTERDAM - Liam Neeson en Olivia Wilde hebben de hoofdrollen gekregen in Third Person, een drama van Paul Haggis.

Dat zegt de Canadese regisseur tegen New York Magazine. Over de precieze rolverdeling laat hij nog maar weinig los.

"Liam Neeson speelt een hoofdrol, dat kan ik wel zeggen", zegt de 59-jarige filmmaker. "Hij heeft een relatie met een partyjournalist, gespeeld door Olivia Wilde. Ik kan nog niet zeggen wie er verder meespelen."

Plot

Over de plot wil Haggis wat meer kwijt. "De film heeft drie verhaallijnen over drie liefdesverhalen in Parijs, Rome en New York. Op een bepaalde manier raken de verhalen verweven." Haggis hakte al eerder met dit bijltje in zijn drama Crash uit 2004. Ook daarin kruisen de verhaallijnen van zeer verschillende personages elkaar.

Vorige week berichtte de New York Post dat Haggis zich voor onderzoek voor de film had ondergedompeld in de wereld van de partyjournalistiek. "Bullshit", zegt de regisseur daar kortweg over, die bekendstaat als iemand die niet graag met paparazzi spreekt.

Partyjournalist

"Ik wilde dat een van de personages een baan heeft in New York, dus toen dacht ik meteen aan partyjournalist", legt Haggis uit. "Dat is alles. Het personage is op niemand gebaseerd en ik heb geen feestjes afgestruind ter research. Ik ga naar feestjes voor de feestjes, ik ben gewoon naar een paar premières geweest."

Wanneer Third Person moet verschijnen is nog onbekend.