AMSTERDAM - Rihanna hoopt in aanmerking te komen voor de rol van Whitney Houston in de biografische film over de zangeres. 

Rihanna is nog niet gevraagd, maar wil er alles aan doen de rol te krijgen. "Ik zou mijn hele leven geven om dat te kunnen doen", zegt de popster tegen de Britse persdienst Press Association.

Over een verfilming van het leven van Whitney Houston doen veel geruchten de ronde, maar niets is officieel bevestigd. De naam van Jennifer Hudson, die tijdens de uitreiking van de Grammy's dit jaar een eerbetoon bracht aan Houston, wordt zelfs al genoemd voor de rol van de zangeres.

Indruk

"Het is een enorme rol en wie die mag spelen, moet goed zijn best doen", vindt de 24-jarige Rihanna. De zangeres heeft Houston wel eens ontmoet en was onder de indruk van de zangeres die in februari op 48-jarige leeftijd overleed. "Ik hou van haar. Ze is een van mijn grootste muziekvoorbeelden en ik heb altijd naar haar opgekeken."

Rihanna heeft pas haar acteerdebuut gemaakt in de actiefilm Battleship. De nieuwbakken actrice heeft de smaak aardig te pakken. "Ik wil verschillende rollen spelen, hierna misschien wel komedie, wie weet."

Humor

Rihanna laat weten van sarcastische, droge humor te houden. "Ik hou van films als Superbad en Pineapple Express en zo ongeveer alle films van Seth Rogen."

Haar acteerprestaties in Battleship zijn vanaf 19 april in de Nederlandse bioscopen te zien.