AMSTERDAM - Colin Farrell gaat de rol van Lancelot in de film Arthur & Lancelot toch niet spelen.

De Ierse acteur heeft het te druk om zich toe te leggen op de ridderrol, waarvoor hij gedurende een aanzienlijke periode in training zou moeten.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Met het vertrek van Farrell lijkt de productie weer terug bij af. Het is nog onduidelijk wanneer de film moet verschijnen.

Waar Farrell precies mee bezig zou zijn tijdens de opnames van de epische ridderfilm over de Koning Arthur en zijn zwaard in de steen is niet bekend. Hij speelt de hoofdrol in zowel de remake van Total Recall als de komedie Seven Psychopaths, maar die films zijn al lang en breed opgenomen en verschijnen later dit jaar.

Oldman

Gary Oldman is in bespreking voor de rol van tovenaar Merlijn in Arthur & Lancelot. James McAvoy zou in onderhandeling zijn voor de rol van Koning Arthur.

Eerder waren Game of Thrones-acteur Kit Harington en Joel Kinnamen, die de hoofdrol gaat spelen in de remake van RoboCop, in beeld voor de rollen van Arthur en Lancelot.

Warner Bros vond het echter te risicovol om twee tamelijk onbekende acteurs te casten voor een film van ruim 110 miljoen dollar.