AMSTERDAM - Thijs Römer, Benja Bruijning, Kees Hulst, Martine Bijl, Jacob Derwig en Tjitske Reidinga zijn dit najaar te zien in Alles is familie, het vervolg op de hitfilm Alles is liefde.

Dat heeft distributeur A-Film bekendgemaakt.

Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Michiel Romeyn, Remko Vrijdag, Kees van Kooten, Chris Zegers, Willeke Alberti, René van ‘t Hof en Georgina Verbaan.

Eerder werd al bekend dat Carice van Houten weer van de partij is. Ook Kim van Kooten, die het scenario van beide films schreef, is in het vervolg te zien. Voor de regie tekent opnieuw Joram Lürsen.

Baby

De film, die eind november in première moet gaan, gaat over leden van één familie die allemaal op het punt staan cruciale keuzes te maken. Zo wil Winnie (Van Houten) een baby, probeert haar man (Römer) dichter bij zijn gevoel te komen, wil zijn broer Charlie (Bruijning) vooral geen verantwoordelijkheid en zwager Dick (Derwig) wil zijn overleden vrouw terug.

De makers noemen Alles is familie "het vileine zusje van Alles is liefde. Het is opnieuw een romantische komedie, maar met andere personages, dezelfde humor en iets meer pijn''. Alles is liefde trok in 2007 bijna 1,4 miljoen bezoekers naar de bioscopen.

Jacob Derwig

Kim van Kooten heeft voor de film Alles is Familie een rol geschreven voor haar echtgenoot Jacob Derwig, die heel anders is dan de karakters die hij normaal tot leven moet brengen. In de film moet Derwig een heel verlegen dierenverzorger van Artis gaan vertolken. Zijn personage wordt verliefd op een eveneens verlegen vrouw.

Normaal krijgt haar man in theaterstukken de tol van een 'getormenteerde intellectueel' toebedeeld. Van Kooten vindt het geweldig dat haar echtgenoot nu eens een heel andere rol speelt dan hij normaal doet.

"Het ging vrij ver, ik wou dat hij een snor had en klompen en heel onaantrekkelijk was, maar dat mocht niet", zegt ze bij de castpresentatie. Ook voor Carice van Houten heeft Van Kooten haar pen gescherpt. "Van Carice weet ik welke zinnen zij het leukst en het makkelijkst kan zeggen."