AMSTERDAM - De personages uit de hitfilm Alles is Liefde komen niet terug in het vervolg Alles is Familie. 

Scenariste Kim van Kooten, die zelf ook een rolletje speelt in de film, heeft met spijt in het hart afscheid genomen van de figuren, zegt ze maandag in het AD.

"Niemand van die figuren keert terug. Hoewel ik dat wel spijtig vind, want met bepaalde personages had ik meer kunnen doen. Zoals met het echtpaar dat door Anneke Blok en Thomas Acda werd gespeeld", mijmert Van Kooten.

Volgens Van Kooten is de film daarom ook niet echt een vervolg op Alles is Liefde uit 2007. Wel speelt Carice van Houten opnieuw een hoofdrol. Ook Willeke Alberti heeft een rolletje in de romantische komedie. De rest van de sterrencast wordt maandag bekendgemaakt.

Ziek

De opvolger duurde zo lang omdat Van Kooten niet meteen een goed verhaal uit haar pen kreeg. "Ik heb diverse pogingen gewaagd iets nieuws te schrijven. Bijvoorbeeld een thrillerachtig verhaal, maar daar slopen toch weer allerlei komische elementen in." Ook het feit dat ze lange tijd ziek was, hielp niet mee. "Mijn hoofd stond er toen niet naar om een film te schrijven."

Alles is Familie moet in november in première gaan. Net als Alles is Liefde wordt de film geregisseerd door Joram Lürsen.