ROME - Jim Caviezel, de hoofdrolspeler in de omstreden film The Passion, heeft over zijn rol met paus Johannes Paulus II gesproken. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera zaterdag gemeld. De film, onder regie van Mel Gibson, roept protesten op omdat hij antisemitisme in de hand zou werken.

Caviezel (35), die Jezus Christus speelt, vertelde de krant dat het gesprek met de paus uitermate vriendelijk verliep. Ook maakten beide mannen grapjes. Zo had Caviezel geopperd dat Jezus wellicht een Italiaan was. Waarop de paus had geantwoord: "Hoezo, misschien was hij wel een Pool."

De film toont de laatste uren uit het leven van Jezus. In de Verenigde Staten komt The Passion vanaf 25 februari in de bioscopen en in Duitsland vanaf 8 april.

Kritiek

Hevige kritiek op de film komt onder meer van de Anti-Defamation League (ADL), een joodse organisatie die antisemitisme bestrijdt. Volgens de ADL houdt de film de joodse autoriteiten en het joodse volk ondubbelzinnig verantwoordelijk voor het besluit om Jezus te kruisigen. Volgens een woordvoerder van Gibson heeft geen van de medewerkers aan de film belang bij het aanwakkeren van antisemitisme.