AMSTERDAM - Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese hebben getekend voor The Wolf of Wall Street.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De film waarin DiCaprio een drugs-, drank- en seskverslaafde bankier speelt, wordt de vijfde samenwerking van de acteur en de New Yorkse regisseur.

Scorsese en de 37-jarige DiCaprio hadden de verfilming van het boek van Jordan Belfort vorig jaar al op het oog, maar waren beiden gebonden aan grote filmprojecten.

Frauduleuze zaakjes

Scorsese werkte aan zijn 3D-avonturenfilm Hugo en DiCaprio was druk met het drama J. Edgar van Clint Eastwood en de voorbereidingen voor The Great Gatsby van Baz Luhrmann.

The Wolf of Wall Street gaat over de opkomst en ondergang van Belfort. Hij werd multimiljonair door frauduleuze zaakjes, maar belandde in 1994 in de bak. De 69-jarige Scorsese neemt het drama in Augustus op in New York. Wanneer de film op het witte doek gaat draaien, is nog niet bekend.

De regisseur heeft het druk. Naast The Wolf of Wall Street werkt hij nog aan een biografische film over Frank Sinatra, het drama Silence met Daniel-Day Lewis en het misdaaddrama The Snowman.

DiCaprio en Scorsese werkte tien jaar geleden voor het eerst samen aan het misdaaddrama Gangs of New York. Daarna maakten ze nog The Aviator, The Departed en Shutter Island samen.