AMSTERDAM - De makers van de speelfilm In Jouw Naam met Barry Atsma in de hoofdrol zijn uitgenodigd voor het filmfestival van Cannes in mei.

Dat heeft de festivalorganisatie donderdag bekendgemaakt.

De filmmakers, onder wie regisseur Marco van Geffen, zijn uitgenodigd in het kader van L'Atelier 2012, een initiatief waarmee het festival de nieuwe generatie filmmakers in contact wil brengen met internationale financierders en andere filmprofessionals. De film moet nog worden gemaakt.

Barry Atsma speelt met actrice Elise Schaap, bekend van Bride Flight, een gelukkig stel dat uit balans raakt als hun pasgeboren kindje onverwacht overlijdt. Als de vrouw opnieuw zwanger raakt, kan de man daar niet mee omgaan en ziet hij nog maar één oplossing.

In Jouw Naam is de tweede film van Van Geffen's trilogie Vinex, over gezinsdrama's. Het eerste deel, Onder Ons, ging in augustus vorig jaar in première op het filmfestival van Locarno in Zwistersland.

In Jouw Naam moet nog worden opgenomen en gaat in het najaar van 2012 in productie. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.