AMSTERDAM - De opnames van de stripverfilming Sin City 2 gaan dit voorjaar van start. Dat heeft regisseur Robert Rodriguez laten weten op het filmfestival South by Southwest in zijn woonplaats Austin in Texas.

De opnames starten vlak na die van Machete Kills, waarmee ook is bevestigd dat die actiefilm eraan komt.

"Je hebt altijd meerdere films in ontwikkeling, waarvan er misschien eentje doorgang vindt", zegt de 43-jarige Rodriguez.

"Ditmaal werd toevallig alles tegelijk goedgekeurd. We zijn waarschijnlijk bezig met de montage van Machete Kills terwijl we Sin City 2 aan het opnemen zijn." De filmmaker bereid zich alvast voor op een koele zomer, binnen tussen de green screens.

Strip

Rodriguez bevestigt dat, zoals al breed werd aangenomen, Sin City 2 is gebaseerd op de strip A Dame to Kill For van Frank Miller. Diens werk vormde ook de inspiratie voor de eerste Sin City uit 2005. Maar de filmmaker gebruikt ook twee verhalen van Miller die nog niet zijn uitgegeven. "Die vind je niet terug in een strip, dat zijn verrassingen."

Over de personages is nog weinig bekend, anders dan dat de onverwoestbare Marv, in de eerste film gespeeld door Mickey Rourke, weer terugkeert. Blijkbaar was zelfs zijn executie in de eerste film niet genoeg om hem werkelijk uit de weg te ruimen.

Rourke heeft echter al meermaals aangegeven weinig zin te hebben in wederom uren achtereen bij de grimeur zitten voor een vierkante kaaklijn en blonde pruik.

Machete Kills verschijnt volgend jaar in de bioscoop. Wanneer Sin City 2 uitkomt, is nog onbekend.