AMSTERDAM - Jeremy Renner is in onderhandeling voor de hoofdrol in de misdaadthriller Motor City. Dat schrijft de Canadese filmsite Twitch Film.

De film onder regie van Albert Hughes heeft al meerdere potentiële hoofdrolspelers de revue zien passeren. Zo waren sinds augustus Chris Evans, Dominic Cooper en Jake Gyllenhaal in onderhandeling.

Het is nog even afwachten of Renner tekent. Hij heeft namelijk nog een hoofdrol op het oog in de nieuwe film van Ridley Scott, The Counselor.

Daar heeft hij Javier Bardem als voornaamste concurrent. Mocht Renner worden gekozen, dan geeft hij waarschijnlijk voorrang aan die film, een veel grotere productie dan Motor City.

Gevangenis

In Motor City gaat een man na vrijlating uit de gevangenis op zoek naar degenen die hem hebben laten opdraaien voor hun misdaad. Gezien Hughes' staat van dienst, met films als Menace II Society, From Hell en The Book of Eli, wordt Motor City een gewelddadig kijkje in de onderwereld van Detroit.

Gary Oldman en Amber Heard hebben al voor de film getekend, hoewel nog onbekend is welke rollen zij gaan spelen. De bedoeling is Motor City nog dit jaar uit te brengen.