LOS ANGELES - Het lijkt een succesformule te zijn. Een populaire strip of televisieserie omtoveren tot Hollywoodfilm. Maar toen het plan voor een verfilming van de hitserie 21 Jump Street bij Jonah Hill werd neergelegd, twijfelde hij behoorlijk. 

Dat meldt Digital Spy.

De Moneyball-acteur, die uiteindelijk meeschreef aan het script en de hoofdrol voor zijn rekening nam, moest wel overgehaald worden door de producers.

"Toen ze me vijf jaar geleden benaderden rolde ik met mijn ogen, zoals iedereen zou doen wanneer je hoort dat er een film wordt gemaakt van een populaire tv-show. Het leek alsof de makers snel geld wilden verdienen met iets wat vroeger populair was." Uiteindelijk was hij vastbesloten zijn eigen draai aan de film te geven.

Populair

21 Jump Street was in de jaren '80 mateloos populair. In de serie gaan twee jonge agenten undercover op een high school om criminele jongeren aan te pakken.In de film zijn naast Jonah ook nog Channing Tatum, Dave Franco, Brie Larson en Nick Offerman te zien.

Ook is een klein rolletje weggelegd voor Johnny Depp, die in de serie zijn acteercarrière begon. De film draait naar verwachting in juni in de Nederlandse bioscopen.