AMSTERDAM - Het scenario voor een derde film over de twee tijdreizende vrienden Bill en Ted is af. Dat heeft Keanu Reeves, die Ted Logan speelde, gezegd tegen de Britse krant The Independent.

"We hebben een script, en het is nog goed ook. We kijken nu wat we er mee gaan doen."

Ook Alex Winter, die Bill S. Preston speelde, is enthousiast. "Script af? Check. Vinden we het leuk? Check. Groen licht? Daar werken we aan!", twitterde hij maandag.

In de derde film moeten Bill en Ted wederom de wereld redden. "Wij keren weer met z'n tweeën terug om onze personages te spelen", zegt de 47-jarige Reeves. "Dat is al lachen op voorhand, want we zijn inmiddels bijna 50."

Avonturen

De avonturen van de continu rokende rockers Bill en Ted waren voor het eerst te zien in Bill & Ted's Excellent Adventure uit 1989. Hierin weten de twee vrienden de hand te leggen op een tijdmachine waarmee ze heel handig onderzoek kunnen doen voor hun spreekbeurt bij geschiedenis.

Twee jaar later keerden de tieners terug in Bill & Ted's Bogus Journey waarin ze worden vermoord door hun robotachtige evenbeelden en in de hel belanden. Om weer terug te kunnen keren naar hun levende bestaan moeten ze niet alleen de robots maar ook Magere Hein verslaan.

Animatieserie

In 1990 verscheen op tv ook een animatieserie waarin de twee acteurs de stemmen van hun personages inspraken.

Twee jaar later verscheen zelfs een tv-serie met echte acteurs gebaseerd op de films, maar zonder enige van de originele castleden.