AMSTERDAM - De rechten voor een remake van de Nederlandse misdaadkomedie Plan C zijn dit weekend verkocht aan een productiemaatschappij in de Verenigde Staten.

De Nederlandse producenten blijven direct betrokken bij alle aspecten van de Amerikaanse remake, laat distributeur A-Film weten.

De film is tevens geselecteerd voor het Fantastic Fest. Dit filmfestival wordt jaarlijks in september georganiseerd in Austin, Texas en is het grootste in de VS voor onder meer horror-, fantasy- en sciencefictionfilms.

In Plan C speelt Ruben van der Meer de hoofdrol van Ronald Plasmeyer, een Amsterdamse rechercheur met grote gokschulden en een twijfelachtige reputatie bij het korps.

Ondertussen worden zijn ex-vrouw en zoontje bedreigd door een Chinese onderwereldfiguur die hem schulden wil laten aflossen. Plasmeyer besluit een illegaal pokertoernooi te overvallen om in een keer van alle problemen af te zijn. Maar dan vallen er doden en gaat zijn partner er met de buit vandoor.

Ton Kas

Plan C draait sinds vorige week in de Nederlandse bioscopen. Naast Van der Meer zijn onder anderen Ton Kas, René van 't Hof, Rifka Lodeizen en Horace Cohen in de film te zien.

Vorige week werden de rechten van de Nederlandse thriller Taped al aan de Amerikaanse filmmaatschappij Columbia Pictures verkocht.