AMSTERDAM - Glee-maker Ryan Murphy heeft een sterrencast voor zijn muzikale film One Hit Wonders bij elkaar weten te brengen.

Gwyneth Paltrow, Reese Witherspoon, Cameron Diaz, Beyoncé en Andy Samberg hebben rollen in de film, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De muzikale film gaat over drie zussen, gespeeld door Paltrow, Witherspoon en Diaz, die in de jaren negentig alle drie een hitje hebben gehad. Daarna is hun carrière in het slop geraakt. Ze besluiten een groep te vormen om weer succesvol te worden.

Debuut

Het idee voor de film is ontstaan tijdens een diner met Murphy en de drie filmsterren. Welke rol Beyoncé in de musical gaat spelen is nog niet duidelijk. Andy Samberg is ook bij het project betrokken als liedjesschrijver.

Murphy heeft het scenario van One Hit Wonders geschreven en gaat de film ook regisseren. Hij werkt als schrijver en regisseur van tv-serie Glee vaak samen met Paltrow, die regelmatig in de tv-serie te zien is. De blonde actrice maakt voor de film haar debuut als producent naast Murphy.