AMSTERDAM - Medewerkers van Sarah Palin hebben geen goed woord over voor Game Change.

De film, waarin Julianne Moore de oud-gouverneur uit Alaska speelt, wordt door hen afgedaan als 'ziek' en 'niet accuraat'. De medewerkers hebben de film nog niet gezien maar baseren zich op de trailer.

Game Change gaat over de presidentsverkiezingen van 2008, die aan Republikeinse zijde een verrassende wending kregen toen de relatief onbekende Palin werd aangesteld als vicepresidentskandidaat. Daarin wordt gesuggereerd dat Palin de druk van de verkiezingen niet aankon, haar baby mist en haar eigen pad koos.

"Ze willen niets positiefs horen", zegt een voormalig woordvoerder van Palin, over de filmmakers. "We weten allemaal dat Palin verkoopt en dat een dramatisch verhaal over haar leven nog meer verkoopt. Dit is ziek."

IJverig, scherp en enthousiast

Een lid van Palins campagneteam die met de politica op stap ging tijdens de verkiezingen zegt Palin niet te herkennen in de film en dat ze juist een heel betrokken politica is. Een voormalig advocaat van Palin noemt haar ijverig, scherp en enthousiast over de campagne.

De filmmakers zeggen hun best te hebben gedaan om het juiste verhaal te vertellen. Regisseur Jay Roach zegt een lange brief aan Palin te hebben geschreven met het verzoek haar uitgebreid te interviewen voor de film. "Ik kreeg een korte e-mail van haar advocaat waarin stond dat ze het verzoek afwees."

Boek

Game Change is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalisten John Heilemann en Mark Halperin die onder meer schrijven voor Time en The Economist.

De filmmakers hebben voor hun verhaal ook gesproken met 25 medewerkers van de campagnes van het Republikeinse kamp onder leiding van presidentskandidaat John McCain. De film is op 10 maart te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO.