AMSTERDAM – Harrison Ford is niet in beeld voor Blade Runner 2. Producent Andrew Kosove zei dat in augustus al en reageert nogmaals op recente geruchten.

De Canadese filmsite Twitch Films dacht maandag te weten dat Ford een rol in de nieuwe Blade Runner op het oog zou hebben. De 69-jarige acteur speelde de hoofdrol in de eerste film uit 1982.

Maar de producent van Alcon Entertainment ontkent stellig dat dit ook voor de nieuwe film het geval zal zijn. "Het is absoluut onwaar dat Harrison Ford te zien zal zijn in Blade Runner 2", zegt Kosove dinsdag tegen Deadline.

"Momenteel zijn we met Ridley Scott (regisseur) bezig met het moeizame proces om met een goed begin van het verhaal te komen, uit te zoeken welke kant we met de film gaan en het vinden van een scenarioschrijver voor dit alles."

Sinds vorig jaar is bekend dat er een sequel en een prequel van Blade Runner gemaakt gaat worden. Riddley Scott, regisseur van het origineel, doet weer mee. Wanneer de film in productie gaat, is echter nog niet bekend.