AMSTERDAM - Harrison Ford heeft toch een rol in de nieuwe Blade Runner op het oog.  Als hij meedoet, gaat het waarschijnlijk om een vervolgfilm.

Eerder leek het erop dat de film juist een op zich staand verhaal is, zonder Ford. Dat schrijft de Canadese filmsite Twitch Film.

De 69-jarige Ford zou in gesprek zijn met onder anderen regisseur Ridley Scott. Volgens Twitch bevinden de onderhandelingen zich nog in het vroegste stadium en wil niemand bevestigen dat ze überhaupt plaatsvinden.

Producent Andrew Kosove zei in augustus nog stellig dat de nieuwe film zonder Ford zou worden gemaakt. "Ik spreek niet voor Ridley Scott, maar als je mij vraagt of de film iets te maken heeft met Harrsion Ford, dan is mijn antwoord nee. Het wordt een geheel nieuw verhaal waarbij we overal opnieuw beginnen, ook wat betreft de cast."

Scenario

Wellicht heeft de 74-jarige Scott zich bedacht en wil hij toch de ster uit de eerste Blade Runner bij een 'vervolg' betrekken. Over het scenario is nog niets bekend, anders dan dat het zich in dezelfde wereld af zou spelen als het origineel uit 1982.

Algemeen wordt aangenomen dat Scott met de nieuwe Blade Runner begint nadat hij klaar is met zijn huidige filmproject, Prometheus, een prequel van zijn succesfilm Alien. Die film verschijnt op 31 mei in de Nederlandse bioscopen.