AMSTERDAM - Rick Mackenbach krijgt bekend gezelschap in de familiefilm Het Grote Avontuur van Joris en Boris.

Ook zijn jongere broer Ralf, die in 2009 het Junior Songfestival won, heeft een rolletje in de film te pakken.

Dat maakt de distributeur maandag bekend. Het Grote Avontuur van Joris en Boris wordt medegeregisseerd door Martijn van Nellestijn.

Ralf Mackenbach maakte vorig jaar zijn filmdebuut in een van Van Nellestijns Sinterklaasfilms, Sinterklaas en het Raadsel van 5 December. "Vorig jaar hebben we fijn gewerkt met Ralf", zegt Aram van de Rest, de andere regisseur van de familiefilm. "Hij heeft bewezen een talent te zijn dat meer kan dan alleen maar zingen en dansen."

Het Grote Avontuur van Joris en Boris gaat over het boevenduo Joris en Boris, dat ook al te zien was in de Sinterklaasfilms van Van Nellestijn. De regisseur kruipt zelf in de huid van Joris, de broers Mackenbach spelen twee broers die het duo in Cyprus tegen het lijf lopen. De voltallige cast vertrekt vrijdag 2 maart naar Cyprus voor de opnames.

Skillz

De 18-jarige Rick Mackenbach, die onder meer bekend is van de Mijn Vader is een Detective-filmreeks, speelde al eens eerder met zijn jongere broer. Rick en zijn 16-jarige broer waren vorig jaar samen te zien in de Vlaamse televisieserie Skillz.

In Het Grote Avontuur van Joris en Boris zijn de broers te zien naast onder anderen Inge Ipenburg, Frederik de Groot en Pamela Teves.