AMSTERDAM - Hanna Verboom bereidt zich voor op meer volwassen rollen. 

"Ik kan me best voorstellen dat ik op een gegeven moment vaker een moeder ga spelen", zegt de 28-jarige actrice. "Als ik maar lekker kan spelen."

De actrice is blij dat de rollen die ze speelt erg van elkaar verschillen.

"Ik heb een film gedaan van Dick Maas, daarin droeg ik hoge hakken en hele lange nepnagels. Ik was een 'type del'." Deze opnames vielen tegelijk met die van de film Achtste Groepers Huilen Niet, over een meisje dat overlijdt aan kanker. "Die overgang is wel heel erg raar."

Kaal

In Achtste Groepers Huilen Niet, naar het boek van Jacques Vriens, heeft actrice Hanna Obbeek haar hoofd kaal geschoren. "Ik vind het heel erg stoer dat ze dat heeft gedaan", vertelt Verboom. "Als het echt een karakterrol is, met een goede regisseur en een goed script, dan zou ik het ook doen."

De actrice, bekend van series als De Co-Assistent en Feuten, wil zich graag blijven richten op het spelen in films. "Over tien jaar ben ik zeker wat aan het doen met film", zegt Hanna. "Theater vind ik ook leuk, ik wil bijvoorbeeld ook graag in een klassiek stuk spelen."

Genieten

Ook wil de actrice in de toekomst reizen en blijven werken voor de stichting Cheruto. "Ik had vroeger heel veel plannen maar toen vergat ik te genieten van het moment."

Daar heeft Verboom verandering in gebracht. "Nu ben ik meer aan het genieten van wat er nu allemaal is. En de rest komt vanzelf wel."