AMSTERDAM - Lisa Marie Presley wil een film maken over het leven van haar vader Elvis Presley. Ze vindt de films die tot nog toe over hem zijn verschenen teleurstellend.

"Er is nog nooit iets fatsoenlijks over hem gemaakt."

De 44-jarige Presley zegt diverse gesprekken te voeren met filmstudio's. "Het gaat zeker gebeuren." Voor haar project heeft ze een film als Walk the Line voor ogen, waarin het leven van countryzanger Johnny Cash centraal staat.

Over het leven Presley zijn talloze films gemaakt. Acteur Cary Elwes werkt momenteel aan een film over de ontmoeting tussen Elvis en president Richard Nixon.

Lisa Marie Presley, die nauwelijks interviews geeft, is op Graceland om een tentoonstelling te openen over de popicoon gezien door haar ogen. Presley leefde tot ze 5 jaar oud was op het landgoed van haar vader tot haar moeder Priscilla bij hem wegging.

"Hij was altijd volledig uitgedost", herinnert Presley zich. "Je zag hem nooit in zijn pyjama naar beneden komen." De dochter van de King of Rock-'n-Roll werkt momenteel aan haar derde studioalbum, dat in mei uit moet komen.