LOS ANGELES - Adam Sandler rekent erop dat de recensies van zijn nieuwe film Jack & Jill niet mals zullen zijn. Toch doet het hem niets. "Ik ben er inmiddels wel aan gewend", vertelt hij in Los Angeles aan NU.nl.

Ook schaamt de 45-jarige acteur niet voor de vele grappen in Jack & Jill, die louter lijken gebaseerd op de menselijke stofwisseling. Sandler: "Ik kan me niet voorstellen, dat het publiek zich er druk om maakt. Trouwens, humor over lichaamssappen - en ja, ook geluiden vind ik altijd onweerstaanbaar."

Sandler neemt in Jack & Jill een dubbelrol voor zijn rekening, namelijk die van een tweelingbroer en -zus. Met name zijn vertolking van zusje Jill, die iets te lang bij haar broer Jack komt logeren, is vrij hysterisch.

"Ik vond het fantastisch om me op haar uit te leven", weet hij.

Bewonderaar

Jill krijgt in de film ook een onvermoedde bewonderaar: Al Pacino, die zichzelf speelt. Is dat de de zoveelste inschattingsfout van het Godfather-icoon, na een reeks van flops als 88 minutes, Righteous Kill en Son of No One? Sandler meent van niet.

"Nee, ik vind niet dat hij zijn reputatie te grabbel gooit", stelt Sandler. "Hij neemt zichzelf niet zo serieus, hoor. Al Pacino zelf is de eerste om luchtig te doen over zijn Hollywood-loopbaan. Ik hou daar wel van, die zelfrelativering. Maar het meest opvallende vond ik dat hij zo ontzettend komisch kan zijn."

.

Katie Holmes is te spotten als Jack’s echtgenoot. Ook zij heeft zich vermaakt met het script, laat ze NU.nl  weten. "Ik heb niets gedaan, wat ik niet oké vond. En bovendien, geef toe, blijken grapjes met en over scheten altijd hi-la-risch. Geloof het of niet, maar dat is soms helemaal mijn humor. Ik had tijdens de opnamen soms last van verrekte wangen van het lachen, heus."

9/11

Bijna in een vorig professioneel leven maakte Adam Sandler nog artistiek belangwekkende speelfilms als Punch Drunk Love en het eveneens door hem geproduceerde Reign on Me, een drama over de nasleep van 9/11.

Adam nu: "Tja, misschien ga ik nog wel ‘ns terug naar dat meer onafhankelijk werk. Wie weet. Ik besef dat daar nog een doelgroep voor bestaat. Een kleine, dat wel."

Slappe lach

Sandler kan zich niet precies herinneren, wanneer hij voor het laatst in een familiesituatie de slappe lach kreeg. "Joh, dat gebeurt zo vaak. Mijn gezin is namelijk een beetje raar", bekent de vader van twee jonge dochters.

"Het ene moment zitten ze beschaafd aan de eettafel en dan opeens pik ik zo’n vibe op, dat de kids wel ‘ns heel gek zouden kunnen doen. Slagroom-spuiten, die op de verkeerde plaatsen en vooral mensen worden ingezet… Nee, we hebben bijvoorbeeld bij ons thuis nog geen enkele Thanksgiving-maaltijd gehad, dat niet eindigde in honderd procent comedy".

Over de vraag of hij zelf een tweelingzus zou willen hebben, moet Adam even nadenken. "Uhm, jawel. Maar dan wel eentje, die weet wanneer ze me met rust moet laten en wanneer ze er voor me moet zijn. En ja, ze mag iets meer kilo’s hebben dan ik."

Jack & Jill draait vanaf donderdag in de bioscoop.