AMSTERDAM - Ryan Gosling voelt zich niet gepasseerd door de organisatie van de Academy Awards. De 32-jarige acteur leek een serieuze kandidaat voor een Oscar in de categorie Beste Acteur.

Hij maakte indruk met zijn rollen in Drive en The Ides of March. Maar tot ontsteltenis van critici en fans kwam Gosling niet in het rijtje van genomineerden voor.

In een gesprek met The Hollywood Reporter reageert de acteur nuchter als hem wordt gevraagd of hij zich hierdoor gepasseerd voelt. "Nee", antwoordde hij.

Ook het verliezen van een andere verkiezing, People's 'sexiest man alive', vindt Gosling niet erg. Hoewel zijn fans zelfs de straten opgingen om hierover te protesteren, had Gosling zelf een andere favoriet. "Ik had gestemd op Bradley Cooper en ben blij dat hij heeft gewonnen."

Golden Globe

De acteur was in ieder geval wel in de race voor een Golden Globe. Hij was genomineerd voor zijn rollen in de comedy Crazy, Stupid Love en het drama The Ides of March. Gosling kon echter niet bij de uitreiking zijn omdat hij in Bangkok was voor de film Only God Forgives.

Maar uit zijn gesprek met The Hollywood Reporter blijkt dat dit niet zo'n probleem was. "Sinds ik in Bangkok ben geweest, heb ik er altijd van gedroomd om hier een film te maken. Ik ben blij hier te zijn."