AMSTERDAM - De acteurs van de Nederlandse actiefilm Black Out hebben op de set regelmatig met hun neus boven het witte poeder gehangen.

"We moesten veel snuiven", bekent actrice Renée Fokker voor de camera van Novum Nieuws. "Het deed meer pijn dan iedereen had verwacht."

Fokker is in de film te zien als drugsdealer Coca Inez. Ze hoefde gelukkig geen echte coke door haar neus te jassen. "Het is een soort vulmiddel waar ze ook medicijnen mee maken", vertelt de 50-jarige actrice.

In Black Out speelt Raymond Thiry een ex-crimineel die een punt heeft gezet achter zijn roerige verleden. De dag voor hij gaat trouwen wordt hij echter wakker naast een lijk en zit zijn leven weer vol drugs en pistolen. Dat was een eitje voor de 52-jarige acteur.

Schietbaan

"Ik ga regelmatig naar de schietbaan, dus het is me niet vreemd," vertelt Thiry. Ook drugsgebruik is de acteur niet vreemd.

"In de tijd dat ik gekraakt woonde, zijn alle poeders en pillen wel eens voorbij gekomen, maar daar ben ik op een goed moment wel mee gekapt."

Verbrande wang

Op de set van Black Out van regisseur Arne Toonen werden echte pistolen gebruikt met losse flodders. "De cameraman en alle crewleden staan met oordingen op en een schild en jij moet dan schieten naast de camera", vertelt Fokker. "En dan krijg je een terugslag. Ik had iedere keer het gevoel dat ik een verbrande wang had."

Acteur Robert de Hoog, die in de film ook een drugdealer speelt, vond het schieten wel voor herhaling vatbaar. "Het is zo'n lekker gevoel."

Black Out draait vanaf donderdag in de bioscopen.