AMSTERDAM - De rechtszaak over de remake van de horrorfilm The Crow uit 1994 is geëindigd met een schikking.

Filmmaatschappij The Weinstein Company (TWC), dat de exclusieve rechten bezit, laat de aanklacht tegen Relativity Media, dat het scenario opnieuw wil verfilmen, vallen. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Relativity Media laat tegelijkertijd de aanklacht tegen het bedrijf van de broers Harvey en Bob Weinstein vallen.

Die rechtszaak over de distributie van de filmmusical Nine was het bedrijf begonnen als reactie op het feit dat ze zelf aangeklaagd werden. Met de schikking komt een eind aan de kwestie die sinds april vorig jaar speelde.

Remake

The Crow, een film uit 1994, gaat over een rockster die met zijn verloofde Shelly op een gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Een jaar later herrijst hij uit de dood. De plannen voor een remake van de film circuleren al jaren.

Vorig jaar was Bradley Cooper nog in de race voor de hoofdrol in de remake, maar hij is uit het project gestapt vanwege tijdgebrek. Wie nu de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend.

Juan Carlos Fresnadillo, die vorig jaar de horrorthriller Intruders met Clive Owen en Carice van Houten in de hoofdrollen, tekende onlangs voor de regie.