AMSTERDAM - Birgit Schuurman speelt samen met haar zus Katja in de actiefilm Black Out en ziet een vervolgfilm ook wel zitten. Ook regisseur Arne Toonen is enthousiast.

''Psycho Sluts from Hell. The Sequel. We gaan de trailer maken", zei hij maandagavond op de rode loper bij de première van de actiefilm.

"Heel goed, dat wil ik ook", reageert Birgit op het voorstel van haar man Toonen. In Black Out zijn de zussen te zien als sexy gangsters. Birgit vindt dat er te weinig vrouwelijke misdaadhelden zijn.

"Als er dan vrouwelijke rollen die mean badass zijn, is het uit wraak voor hun man of kind, of om iets te bereiken. Maar niet om gewoon de grootste en de beste te zijn."

Bijlen

In Black Out zijn de zusjes Schuurman voor het eerst samen op het witte doek te zien en dat smaakt naar meer. Ze spelen twee criminele meiden en die rol is de 34-jarige Birgit uitstekend bevallen.

"Hoe leuk is het om naar je werk te gaan, beplakt te worden met tatoeages, pakje aan, haartjes mooi en dan met je zus samen auto's in elkaar slaan met bijlen en cricketbats, en je man maakt er een filmpje van."

In de film speelt Raymond Thiry een ex-crimineel die zijn leven heeft gebeterd. De dag voordat hij gaat trouwen met Caroline, een rol van Kim van Kooten, wordt hij echter wakker naast een lijk en weer teruggezogen in de wereld van de cocaïnehandel.

Even slikken

Van Kooten vond het jammer om een nette vrouw te spelen. "Ik kwam heel hoopvol de make-up in 's ochtends en dan keken ze en dan zeiden ze: nee dat is wel goed zo. Dan mochten Katja en Birgit helemaal met tattoos en haar en dan moest ik wel even slikken."

Black Out is de tweede film van de Boxmeerse regisseur Arne Toonen, Dik Trom uit 2010 was zijn eerste. Hij werkt momenteel aan de verfilming van het jeugdboek De Kleine Kapitein van Paul Biegel en is ook van plan het boek Vals Beeld van Elvin Post op het witte doek te brengen.

Black Out draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Première Black Out