AMSTERDAM - Reese Witherspoon en Ryan Reynolds gaan schilderen.

De acteurs hebben getekend voor rollen in de biografische film Big Eyes over het bohemienleven van kunstenaarsechtpaar Margaret en Walter Keane. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De schilderijen van de Keanes kregen in de jaren zestig grote bekendheid door de karakteristieke grote ogen van de geportretteerden. Het leven van het stel zat vol controverse.

Zo krabbelde Walter regelmatig zijn eigen naam op schilderijen van zijn vrouw en streek hij met de eer.

Blij

Big Eyes wordt geregisseerd en geschreven door Scott Alexander en Larry Karaszewski, bekend van de scenario's van Problem Child en Ed Wood. "We zijn heel blij met deze droomcast voor ons droomproject", zeggen de twee in een verklaring.

"Walter is een enorme antiheld, charmant, grappig, gevaarlijk en een beetje gek. Ryan speelt hem vast fantastisch." De 35-jarige Reynolds was vorig jaar te zien in de superheldenfilm The Green Lantern.

Kwetsbare vrouw

"Reese is perfect als Margaret, ze legt haar ziel erin en transformeert van een kwetsbare vrouw in iemand die leert te vechten voor zichzelf." De 35-jarige Witherspoon won in 2006 een Oscar voor haar rol als June Carter in Walk the Line.

Big Eyes wordt geproduceerd door Tim Burton. Wanneer het drama in de bioscopen moet draaien, is nog onbekend.