AMSTERDAM - De film En op 'n Goede Dag van de Peruaans-Nederlandse regisseur Heddy Honigmann gaat in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

De film is een mengeling van fictie en documentaire en gaat over het dragen van hoofddoeken. Dat heeft het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid maandag bekendgemaakt.

De 61-jarige Honigmann schreef het scenario voor En op 'n Goede Dag met haar zoon Stefan van de Staak. De hoofdrollen worden gespeeld door Maryam Hassouni, bekend van de tv-series Dunya en Desi en Flikken Maastricht, en Nasrdin Dchar, bekend van Shouf Shouf Habibi en Rabat, waarvoor hij een Gouden Kalf won.

De film maakt gebruik van scènes met acteurs en van zogeheten found footage. Dit bestaande bronmateriaal is afkomstig uit het archief van Beeld en Geluid.

Verzamelbox

En op 'n Goede Dag maakt deel uit van de verzamelbox Heddy Honigmann in Focus. In de jaarlijkse In Focus-uitgave staat een hedendaagse Nederlandse documentairemaker centraal die voor Beeld en Geluid een film maakt, geïnspireerd op de audiovisuele archieven.

Voorafgaand aan de première krijgt Honigmann het eerste exemplaar van de box uitgereikt. Het IFFR vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.