AMSTERDAM - Steven Spielberg is niet van plan op de regisseursstoel te kruipen voor de vierde Jurassic Park-film. Toch is hij wel betrokken bij de film.

"Ik kan vertellen dat ik de film niet ga regisseren, maar wel produceren", zegt de regisseur tegen de Amerikaanse filmsite Collider.

Wanneer de vierde Jurassic Park moet verschijnen en wie die dan wel regisseert, is nog niet duidelijk. Spielberg regisseerde in 1993 de eerste film over dinosauriërs in de moderne tijd. Vier jaar later nam hij ook de tweede voor zijn rekening. Joe Johnston deed in 2001 Jurassic Park 3.

De 65-jarige Spielberg kondigde aan in september aan zijn film Robopocalypse te beginnen. De regisseur heeft vorig jaar de animatiefilm The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn en het drama War Horse afgeleverd. Hij produceert dit jaar de tweede film over Kuifje. Peter Jackson regisseert die, waardoor de rollen zijn omgedraaid.

"Het scenario wordt momenteel geschreven," zegt Spielberg. Jackson heeft de eerste avonturenfilm geproduceerd over de Belgische stripheld Kuifje, in het Engels Tintin genaamd. "Peter begint dit jaar met de film, als hij klaar is met The Hobbit."

Spielberg spreekt nog de hoop uit een derde Kuifje-film te kunnen regisseren. "Ik hoop dat ik de derde kan regisseren, want ik vond het zo leuk om die eerste te maken."