Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg nymfomaan in Von Trier-film

AMSTERDAM - Lars von Trier heeft Charlotte Gainsbourg gevraagd voor zijn film The Nymphomaniac.
Door Novum

De Frans-Engelse actrice werkte dit jaar al samen met de Deen in Melancholia en onderhandelt nu over de titelrol van zijn nieuwe film, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

In The Nymphomaniac wil Von Trier het erotische leven van een vrouw onder de loep nemen. De Deense regisseur heeft ook het scenario geschreven en brengt twee versies uit van zijn film, een voor het grote publiek en een harde versie.

De 40-jarige Gainsbourg werkte voor het eerst samen met Von Trier in de horrorfilm Antichrist uit 2009. Voor haar rol werd ze op Cannes geëerd als beste actrice. In de film over een stel dat rouwt om hun overleden zoontje zitten een aantal expliciete martelseksscènes.

Melancholia was de tweede samenwerking tussen Gainsbourg en het Deense enfant terrible, die dit jaar van het filmfestival van Cannes werd verwijderd na opmerkingen over Hitler. Het apocalyptische drama werd deze maand bekroond als beste film tijdens de European Film Awards in Berlijn.

De opnamen van The Nymphomaniac staan gepland voor komende zomer of herfst. Wanneer de film in de bioscopen gaat draaien, is nog onbekend.


Lees meer over:
Lars von Trier

Aanbevolen artikelen