Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
winona ryder

Winona Ryder heeft rol in The Iceman

AMSTERDAM - Actrice Winona Ryder heeft een rol in de nieuwe thriller The Iceman van regisseur Ariel Vromen.
Door NU.nl/Dennis van Luling

Dat meldt de Amerikaanse filmwebsite Deadline. Wat de rol van de 40-jarige Amerikaanse, bekend van onder andere Black Swan, Bram Stoker's Dracula en Edward Scissorhands, zal worden is nog niet bekend.

Michael Shannon en Chris Evans zijn al eerder vastgelegd voor The Iceman.

De film gaat over een seriemoordenaar en is gebaseerd op het boek The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer van schrijver Anthony Bruno.

Ariel Vromen heeft voor zijn film ook delen uit de documentaire The Iceman Tapes: Conversations with a Killer van Jim Thebaut gebruikt om tot het script te komen.

Familieman

Michael Shannon kruipt in de huid van Richard Kuklinski, een seriemoordenaar en warme familieman in één. Halverwege de vorige eeuw zaaide hij als huurmoordenaar dood en verderf.

De man uit Jersey City vermoorde naar eigen zeggen zo’n tweehonderd mensen en gebruikte daarvoor onder andere kettingzagen, kruisbogen en dolken.

Zijn bijnaam kreeg hij omdat hij zijn slachtoffers invroor na de daad. Na alle moorden heeft Kuklinski naar verluidt zijn vrienden vermoord omdat hij niet meer wist wie hij kon vertrouwen.

De opnames voor de film starten deze week nog in Shreveport in de Amerikaanse staat Louisiana. De film draait naar verwachting in 2013 in de Nederlandse bioscopen.


Lees meer over:

winona ryder

Aanbevolen artikelen