Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
The Blue Lagoon

The Blue Lagoon wordt opnieuw verfilmd

AMSTERDAM - The Blue Lagoon wordt voor de derde keer verfilmd. Het romantische verhaal over een jong verliefd stel op een onbewoond eiland wordt verplaatst naar het heden.
Door Novum

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De verfilming uit 1980 betekende de doorbraak van Brooke Shields.

De opnamen voor The Blue Lagoon staan gepland voor februari. De filmtak van de Amerikaanse tv-zender Lifetime is druk bezig met de casting, maar namen van acteurs en actrices circuleren nog niet.

De vertelling grijpt terug op het bijbelverhaal van Adam en Eva en is gebaseerd op het boek The Blue Lagoon van de Ierse schrijver Henry De Vere Stacpoole uit 1908. In 1949 werd de eerste verfilming gemaakt met Jean Simmons in de hoofdrol.

Shields was in 1980 te zien als Emmeline, die samen met Richard, gespeeld door Christopher Atkins, na een schipbreuk opgroeit op een verder onbewoond eiland.

In 1991 brak Milla Jovovich door dankzij haar rol in de vervolgfilm Return to the Blue Lagoon, ook gebaseerd op een verhaal van Stacpoole.

Aanbevolen artikelen