Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
guy ritchie

Guy Ritchie in beeld bij The Man from U.N.C.L.E

AMSTERDAM - Guy Ritchie is in gesprek over de regie van The Man From U.N.C.L.E. De vacature is vrijgekomen nadat Steven Soderbergh het project verliet.
Door Novum

Ritchie zou met zijn Sherlock Holmes-producent Lionel Wigram de film gaan maken, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 43-jarige Ritchie heeft pas zijn film Sherlock Holmes: A Game of Shadows afgerond. Zijn tweede film over de Britse speurneus gespeeld door Robert Downey Jr. gaat donderdag in de Nederlandse bioscopen draaien. De ex-man van Madonna heeft geen nieuwe filmprojecten in zijn agenda staan.

Het filmproject The Man From U.N.C.L.E. komt moeizaam van de grond. Steven Soderbergh zou de film in eerste instantie maken met George Clooney in de hoofdrol. Toen de acteur uit het project stapte, vroeg Soderbergh Bradley Cooper, maar hij haakte ook af.

Daarna zou Channing Tatum in de race zijn voor de rol van Amerikaanse agent, maar toen kapte de regisseur er zelf mee. Wie nu in de race is voor de hoofdrol is onduidelijk.

Het scenario van Scott Z. Burns is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse tv-serie uit de jaren zestig. Het verhaal gaat over een Russisch geheim agent die moet samenwerken met een Amerikaanse spion. Wanneer de film in productie gaat, is nog onbekend.


Lees meer over:
Guy Ritchie

Aanbevolen artikelen