AMSTERDAM - Patty Jenkins is uit de productie van Thor 2 gestapt. De regisseuse heeft 'creatieve meningsverschillen' met de productiemaatschappij Marvel.

"Ik vond het geweldig om met Marvel samen te werken", zegt de regisseuse tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"We zijn goed uit elkaar gegaan", zegt de 40-jarige Jenkins over Marvel. "Ik heb zin om in de toekomst opnieuw met ze samen te werken."

De regisseuse is bekend van het drama Monster waarvoor actrice Charlize Theron in 2004 een Oscar won. Ook Marvel geeft aan in de toekomst graag met Jenkins te willen werken.

Onverwacht

Het vertrek van Jenkins komt onverwacht. Ze werkte maandag nog aan het filmproject en vertelde blij te zijn een superheldenfilm te kunnen regisseren. Ze noemde het een revolutie dat ze als vrouw de kans kreeg de film te maken.

Marvel is nu naarstig op zoek naar een nieuwe regisseur. Kenneth Branagh die Thor dit jaar regisseerde, gaf ook aan de vervolgfilm niet te willen regisseren vanwege creatieve meningsverschillen.

Brian Kirk

Brian Kirk, bekend als regisseur van de sciencefictionserie Game of Thrones, heeft ook onderhandeld om de film over de Noorse dondergod Thor te regisseren.

Die gesprekken zijn om onbekende redenen op niets uitgelopen. In Thor 2 speelt Chris Hemsworth weer de titelrol. De film moet in 2013 in de bioscopen draaien.