AMSTERDAM - Meryl Streep en Neil Diamond zijn zondagavond door de Amerikaanse president Barack Obama geëerd met een Kennedy Center Honor.

De twee artiesten werden geroemd voor hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.

Ook cellist Yo-Yo Ma, actrice Barbara Cook en jazzmuzikant Sonny Rollins kregen een Honor.

"Ze hebben verschillende talenten en verschillende paden bewandeld', zei Obama in een speech. "En toch horen ze bij elkaar omdat iedere artiest die hier zit zichzelf wilde uiten en dat deelde met het publiek."

Sweet Caroline

Caroline Kennedy, over wie de hit Sweet Caroline van de 70-jarige Diamond gaat, presenteerde de avond. Smokey Robinson bracht het nummer ten gehore met hulp van Kennedy. De 62-jarige Streep kreeg een muzikale hommage van haar collega's Anne Hathaway, Emily Blunt, Kevin Kline en Stanley Tucci.

Obama verklapte over Yo-Yo Ma dat hij jaloers is op zijn vermogen om zo populair te blijven. "Je moet me wat tips geven", zei hij tegen de cellist. "Ik overweeg hem naar het Congres te sturen." De aanwezige oud-president Bill Clinton vertelde sinds zijn vijftiende fan te zijn van Rollins. "Zijn muziek kan je geest buigen, je hart breken en het kan je hardop doen lachen."