AMSTERDAM - Er zijn plannen voor het maken van een nieuwe versie van de science fiction-film Starship Troopers. Het origineel stamt uit 1997.

Producer Neal Moritz, die ook verantwoordelijk is voor de 'reboot' van Total Recall welke momenteel volop in productie is, wil zich nu ook wagen aan Starship Troopers.

Dit meldt de Amerikaanse entertainmentsite Vulture.

Moritz heeft scriptschrijvers Ashley Edward Miller and Zack Stentz aangetrokken om met een nieuw verhaal voor de remake aan de slag te gaan. Edward en Stentz zijn onder meer bekend van hun scripts voor Thor en X-Men:First Class.

Boek

Het origineel van Starship Troopers was losjes gebaseerd op het boek van Robert A. Heinlein en gaat over een grote oorlog tussen de bewoners van de Aarde en grote insecten.  De film werd geregisseerd door Paul Verhoeven, met rollen voor Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards.

Starship Troopers is niet de eerste film van Verhoeven die opnieuw onder handen genomen wordt, want ook Robocop (1987) komt eraan in een nieuwe versie. En het origineel van Total Recall (1990) werd ook onder leiding van de Nederlandse regisseur gemaakt.