AMSTERDAM - David Ayer, de scenarist van de misdaadthriller Training Day, stort zich op het script van de remake van Scarface.

Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het wordt de tweede remake van de film over een immigrant die zijn slag slaat in de Amerikaanse onderwereld.

Het verhaal van Scarface werd voor het eerst in 1932 verfilmd. Toen speelde Paul Muni een Italiaanse immigrant die de onderwereld in Chicago overheerste.

Het verhaal werd pas echt populair toen Al Pacino in 1983 de Cubaan Tony Montana speelde die de cocaïnehandel in Miami overnam.

Droom

De 43-jarige Ayer zegt allerminst geïntimideerd te zijn door het succes van Brian de Palma's klassieker. "Dit is voor mij een droom die uitkomt. Ik weet nog dat ik die film zag toen ik 13 was en compleet weggeblazen werd. Sindsdien heb ik als een bezetene onderzoek gedaan naar de film en het scenario."

De scenarist is nog op zoek naar een goede vertaling naar de huidige tijd. "Het zou niks worden als ik een rechtstreekse remake zou maken van de film uit 1983. Ik stoei nog met de details, maar de grote lijnen zijn al duidelijk uit de twee voorgangers.

Ze gaan allebei over de American Dream, keihard geweld en een personage met een eigen gedragscode die iedereen doodsbang maakt." Over de acteurs, regisseur en productiedata van Scarface is nog niets bekend.