AMSTERDAM - De drie films die regisseur Tom Six maakt over The Human Centipede lopen naadloos in elkaar over. "Je kunt de films letterlijk aan elkaar vast plakken", zegt de Nederlandse regisseur.

"Deel twee begint met het einde van deel een en het derde deel begint weer met het einde van deel twee," legt Six uit. Ook de drie dvd's grijpen straks in elkaar.

De opnamen van The Human Centipede III (Final Sequence) staan gepland voor medio volgend jaar en komt later dat jaar uit. Waar die film over gaat is nog onbekend, maar controversieel wordt het zeker. "Het scenario daarvan is nog top secret."

De twee Human Centipede-films doen al veel stof opwaaien. The Human Centipede II (Full Sequence) is maandag in Australië verboden, na protesten van de christelijke groep FamilyVoice Australia.

Hitler en Jezus

"Al die commotie is wel leuk", vindt Six, die ook veel online bedreigingen krijgt. Hij is er onder meer van beschuldigd erger te zijn dan Hitler. "Maar anderen vergelijken me weer met Jezus, dus de reacties lopen nogal uiteen."

Het is niet de eerste keer dat zijn film wordt verbannen. De British Board of Film Classification (BBFC) kondigde in juni aan The Human Centipede II te verbieden. De film werd alsnog goedgekeurd nadat de distributeur van de film er ruim tweeënhalve minuut uitknipte.

"Het is verschrikkelijk", aldus de 38-jarige regisseur. "Het is alsof alle grappen uit een komedie worden geschrapt."

Menselijke duizendpoot

The Human Centipede II gaat over een man die seksueel geobsedeerd raakt door The Human Centipede (First Sequence). Die film draaide om een chirurg die drie mensen met mond en aars aan elkaar naait om een menselijke duizendpoot te creëren. De hoofdpersoon in het tweede deel gaat dat experiment verder ontwikkelen.

De film wordt niet in Nederland uitgebracht, omdat de regisseur nog geen geschikte distributeur heeft gevonden. Six maakte drie Nederlandstalige speelfilms, waaronder I Love Dries uit 2008. Die ervaringen waren teleurstellend en daarom richt hij zich nu voornamelijk op het buitenland. "Nederland stelt na dit succes niks meer voor."