AMSTERDAM - Carey Mulligan wilde zo graag een rol in het drama Shame dat ze een tatoeage heeft laten zetten. In een poging regisseur Steve McQueen te overtuigen haar te casten, vertelde ze hem over haar plannen.

"Ik denk dat hij me daarom de rol aanbood", zegt de Engelse actrice tegen het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

De 26-jarige Mulligan speelt in Shame een zangeres die onaangekondigd intrekt bij haar seksverslaafde broer, gespeeld door Michael Fassbender. De Engelse actrice ontmoette McQueen tijdens het filmfestival van Londen waar ze hem vertelde in het stuk De Meeuw van Anton Tsjechov een soortgelijke rol te hebben gespeeld.

"Ik zei hem dat ik erover dacht een tatoeage van een meeuw op mijn pols te laten zetten." McQueen reageerde enthousiast en belde een paar uur later om haar de rol aan te bieden. "Ik heb de tatoeage de volgende morgen laten zetten."

Naakt

De actrice speelt een losbandige vrouw in Shame en is ook naakt te zien in de film. "Jezelf op een scherm zien is al erg genoeg, maar jezelf naakt zien is een helse nachtmerrie."

Shame draait vanaf 9 februari in de Nederlandse bioscopen. Mulligan is ook nog te zien in het misdaaddrama Drive, met Ryan Gosling in de hoofdrol. Ze werkt momenteel aan de opnamen van The Great Gatsby van Baz Luhrmann.