AMSTERDAM - iO Filmproducties heeft het tweede deel van het filmproject van Paul Verhoeven gewonnen.

De Utrechtse Peter Henneman en Charmène Sloof maakten de tweede drie minuten van de korte film. Regisseur Verhoeven kondigde deze herfst aan het publiek ook een versie te laten maken zijn filmproject Entertainment Experience.

De inzending van de Utrechters werd door het publiek uit tien producties gekozen. De productie van iO Filmproducties kreeg meer dan tweeduizend stemmen. Sloof en Henneman regisseerden de drie minuten film samen en Sloof is er ook in te zien.

De eerste drie minuten van de nog titelloze film zijn gemaakt door mediastudenten uit Breda. De film moet uiteindelijk bestaan uit acht delen van elk ongeveer drie minuten. Het beginscenario is geschreven door Kim van Kooten.

Acteurs

Verhoeven stelt samen met scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm de rest van het script samen op basis van inzendingen.

In de versie die Paul Verhoeven maakt op basis van het script spelen Robert de Hoog, Peter Blok, Ricky Koole en Gaite Jansen de hoofdrollen. De 73-jarige Verhoeven heeft ook twee acteurs gecast die in het kader van Entertainment Experience auditie deden.