AMSTERDAM - Het vervolg op The Chronicles of Riddick kan toch worden gemaakt.

One Race Films, de productiemaatschappij van hoofdrolspeler en coproducent Vin Diesel, heeft de openstaande rekeningen betaald, waardoor de productie nu doorgang kan vinden. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Eind vorige maand werd bekend dat de productie van The Chronicles of Riddick: Dead Man Stalking op losse schroeven was komen te staan.

De eigenaar van de filmstudio waar de opnames plaatsvonden had de cast en crew de toegang geweigerd omdat er nog onbetaalde rekeningen lagen. Die zijn nu betaald, zegt de eigenaar.

Verlaten planeet

In Dead Man Stalking is de duistere antiheld Riddick voor dood achtergelaten op een verlaten planeet. Hij moet het opnemen tegen allerlei vijandige aliens en wordt belaagd door premiejagers vanuit het hele heelal. Maar al snel blijkt dat hij ze allemaal heeft weten manipuleren voor zijn eigen machtsspelletjes.

Diesel was in 2000 voor het eerst te zien als Richard B. Riddick in de tv-film The Chronicles of Riddick: Into Pitch Black, die het achtergrondverhaal van de hoofdpersoon vertelde. Datzelfde jaar was hij als hetzelfde personage te zien in de bioscoopfilm The Chronicles of Riddick: Pitch Black.

Vier jaar later verscheen de animatiefilm The Chronicles of Riddick: Dark Fury, die rechtstreeks op dvd uitkwam en waarvoor Diesel de stem van Riddick insprak.

De opnames van Dead Man Stalking worden naar verluidt op 28 december hervat. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend.