AMSTERDAM - Charlize Theron vond het fantastisch om in haar nieuwe film Young Adult een absolute bitch te spelen.

"Voor mij was een bitch vertolken helemaal niet moeilijk", lachte de actrice tijdens een voorvertoning van de film. Dat schrijft het Engelse filmtijdschrift Empire.

"Dit is waar je als actrice van droomt", gaf de 36-jarige Zuid-Afrikaanse toe. "Vooral als je een regisseur als Jason Reitman hebt die steeds 'meer, meer' schreeuwt."

Theron mag er dan uitzien als de ideale vrouw, in haar werk is ze niet bang om zeer onaantrekkelijke draken te spelen. Voor haar rol van moordende ex-prostituee in het drama Monster won ze zelfs een Oscar.

Gescheiden fictieschrijfster

Young Adult gaat over een pas gescheiden fictieschrijfster die terugverhuist naar haar geboortedorp in Minnesota. Daar wil ze het weer aanleggen met haar jeugdliefde. Met haar gevoel voor drama probeert ze hem in te palmen. Dat hij inmiddels getrouwd is en een baby'tje heeft, mag de pret niet drukken.

De moeilijkste scène voor Theron was met een hond. "Ik moest emotioneel instorten tegen die hond, maar hij had zich voorgenomen die dag niet mee te werken. Ik had appelmoes op mijn gezicht en leverpaté op mijn borsten maar dat beest keek me niet eens aan."

Young Adult, met Patrick Wilson als Therons tegenspeler, verschijnt op 16 februari in de Nederlandse bioscopen.