AMSTERDAM - Het typetje Ushi Hirosaki van Wendy van Dijk gaat in een speelfilm op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat. Paul Ruven schrijft het scenario en gaat Van Dijk regisseren in de komedie.

"De film is nog in ontwikkeling", bevestigt Ruven. "We zijn er nog niet." De komedie over de Japanse journaliste heeft de werktitel Ushi Must Marry.

Ruven schrijft het scenario met Marian Batavier. Van Dijk werkt ook mee aan de verhaallijn.

In het RTL-programma van Van Dijk interviewt Ushi beroemdheden uit binnen- en buitenland. Of de rest van de personages van het tv-programma Ushi & The Family ook voorbij komen, is nog onbekend.

Van Dijk kondigde in januari aan met RTL een speelfilm rond Ushi te maken. De opnamen van de film staan gepland voor het voorjaar. De 40-jarige Van Dijk speelde eerder in komedies als Alles is Liefde en Liever Verliefd.

Ruven maakte in 1995 de komedie Filmpje! met Paul de Leeuw gebaseerd op zijn typetjes Bob en Annie de Rooij. Dit jaar leverde hij de film Me & Mr. Jones af over de vermiste Natalee Holloway.

Deze week werd ook bekend dat hij als producent betrokken is bij de verfilming van het boek Op Klaarlichte Dag van Simone van der Vlugt.